Elk kind is uniek!
Elk kind zich moet kunnen ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo.
Ontwikkelen op gebied van creativiteit, zelfstandigheid en er ook vrij in kunnen zijn.
Ieder kind moet zijn eigen 'ik' en talent ontdekken.
Dit kan zijn met speelgoed, speelmateriaal, knutselmateriaal, maar ook buiten valt er erg veel te onderzoeken.

Ik wil de kinderen rust, reinheid en regelmaat bieden. Dat is niet alleen het belangrijkste voor de allerkleinsten maar voor iedereen in de groep. Dit geeft het kind sneller een vertrouwd en veilig gevoel in zijn omgeving. Een positieve sfeer binnen de groep straalt ook uit naar de kinderen.

Rust willen we vooral creëren door een rustige opgeruimde ruimte te bieden, ieder zijn eigen bedje en door op zijn tijd rustmomenten te plannen tussen het spelen. Bijvoorbeeld even een boekje lezen met zijn allen of een stukje wandelen. Maar ook bijvoorbeeld met een vast ritueel afscheid nemen van papa en of mama kan al rust bieden bij het starten van de dag.

Reinheid wordt geboden door een schone, opgeruimde en hygiënische omgeving. Op de groep maar ook door regelmatig de bedden en het speelgoed een goede schoonmaakbeurt te geven.

Regelmaat bieden we door ons aan een vast dagritme te houden. Op vaste momenten eten, drinken en aanbieden van activiteiten, een eigen bedje en speelgoed en knutselmaterialen op een vaste plek. Dit geeft het kind sneller een vertrouwd en veilig gevoel.

Wat ik de kinderen verder nog wil bieden/ leren:

  • Persoonlijke aandacht, daarom hebben we niet meer dan 6 kinderen inclusief mijn eigen zoontje op een dag op de groep.
  • Geborgenheid.
  • Liefde en respect voor mens, dier en natuur.
  • Veel buiten spelen en ontdekken
  • Gezonde maar lekkere voeding (natuurlijk wordt er op zijn tijd ook wel eens gesnoept)
  • Normen en waarden zoals het zeggen van "dankjewel', "alsjeblieft", samen spelen samen delen, respect hebben voor elkaar en je omgeving, praten en niet slaan.